Városi életképek, tengeren utazó kalózhajó vagy éppen a Marvel univerzum egy csatája is megelevenedik a Kodályban. Az idei LEGO kiállításon is szárnyalt a kreativitás. A gyerekek egyéniben és csapatban is jelentkezhettek erre a versenyre, és az idei megmérettetés bizonyult a legnagyobbnak, mivel 18 egyéni, 17 csapat, összesen 76 gyermek vett részt az építésben. A játékok pedig a legkülönfélébb módon álltak össze: voltak rutinosak, akik már eleve egy aljzatra építkeztek, hogy könnyebben lehessen majd mozgatni. Ám nem csak LEGO elemeket használtak fel, volt, aki hungarocellel, homokkal vagy papírral tette élethűbbé alkotását.

Balogh Levente három társával közösen építette fel a Csillagok háborújából ismert Hoth bolygót, a klasszikus csatajelenettel. Még a katonák vérét is felfestették, hogy ezzel is markánsabbá tegyék a koncepciót. Van itt birodalmi lépegető, X-szárnyú és az Ezeréves sólyom is megjelenik. – Egy hétig zajlott az építése. Mindenki kivette részét a folyamatból, fényképeztük sokat és folyamatosan dolgoztunk, hogy összeálljon ez egész – árulták el a LEGO-zsonglőrök.

Azért szervezzük ezt a programot, mert nemcsak a kreativitást, hanem a kézügyességet is fejleszti. Emellett a térlátásra is jó hatással van, azáltal pedig, hogy csapatban dolgoznak, közösséget is épít – mondta el Borbás Katalin, a művészeti munkacsoport vezetője. A hagyományok szerint, most is díjazták a gyerekeket: a legügyesebb építők ajándékot kaptak. Méghozzá LEGO-t.

Fotó: Albert Péter