A Volánbusz Zrt. múlt hét csütörtökön, a hatvani autóbusz-állomáson hivatalosan is bemutatta a Credobus Econell szóló autóbuszokat, amelyekkel bővült Hatvan és térségének járműflottája. A járművek közül 37 darab októbertől Heves megye útjain szállítja az utasokat a helyközi elővárosi vonalakon. Az autóbuszok Hatvan térségében az Erdőtarcsa-Hatvan, Buják-Hatvan, Ecséd-Hatvan-Balassagyarmat, Ecséd-Hatvan- (Budapest), Hatvan-Szolnok útvonalakon közlekednek.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő elmondta: ezek a modern buszok elektronikus és digitális szempontból a mai kor vívmányainak teljesen megfelelnek. – Két dolgot szeretnék kiemelni. Egyrészt Hatvan és a környékén lévő kistelepülésekről a munkábajárás lehetőségének javítását, amihez ezek a buszok nagyon nagy mértékben hozzájárulnak és elsősorban a Hatvan-Ecséd, Hatvan-Heréd, Nagykökényes, Hatvan-21-es út, a Hatvan-Szolnok viszonylatokon fogják szolgálni a térségben élők igényeit. Az utak állapota is folyamatosan javul, ezért is fontos, hogy gyors közlekedésre alkalmas, modern buszok álljanak forgalomba – részletezte Szabó Zsolt országgyűlési képviselő.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt évek legnagyobb volumenű egyidejű autóbusz-beszerzése zajlik idén, aminek eredményeként június óta 43 új autóbusz kezdhette meg szolgálatát Heves megye útjain. – A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként 1 USB-csatlakozóval a mobil elektronikai eszközök töltésére. A járműveket a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO 6d előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja – emelte ki Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Volánbusz flottamegújítási programjának eredményeként 2021 végéig a tervek szerint 1700 korszerű jármű áll forgalomba, a jövő év végéig pedig a teljes autóbusz-állomány 40 százaléka megújul. Az átadón az új buszok bemutatása után lehetőség nyílt megtekinteni a Volánbusz hatvani telephelyén a társaság Értékmegőrzési Programjában résztvevő járműveket is.

Fotó: Albert Péter