Az ország nagy részét ellepte a hó, hétfőn már térségünkben is csaknem mínusz 8 Celsius fokot mutatott a hőmérő. A Hatvani Városgondnokság az előző évekhez hasonlóan idén is felkészült a téli időszakra: már az ősz folyamán felkészítették a gépeket és beszerezték az útszóró sót is.

– Jelen helyzetben a hóvastagságnak megfelelően kézi erővel kezdték meg a munkát, majd kisgépekkel szórják a járdákat, kerékpár- és autóutakat – tájékoztatott Vörös József, a Hatvani Városgondnokság vezetője.

– Az önkormányzat munkatársai folyamatosan ellenőrzik az utakat, azonban a lakóingatlanok előtti járdákat a tulajdonosoknak kell tisztítani, illetve a takarítás után lehetőleg környezetkímélő anyagokkal (homok, fűrészpor) szórni – számolt be Komendáné Nagy Márta, a hatvani önkormányzat hatósági irodájának vezetője.

Az autósok már november közepén felkészültek a zord időjárásra. Kozári József elmondta, már felszerelte a téli gumikat és fagyálló folyadékkal is feltöltötte gépjárművét.

Az időjárás-előrejelzések szerint estére – a folyamatos havazásnak köszönhetően – három centiméteres is lehet a hó vastagsága.