Lány focicsapatok, edzők, bírók és szurkolók gyűltek össze a Hatvani Sport- és Rendezvénycsarnok épületében. Az I. Nemzetközi Leány UP Teremlabdarúgó Tornán négy korosztály küzdött meg egymással, két napon keresztül. Szombaton az U12-be és az U14-be tartozó csapatok igyekeztek minél több pontot elérni a győzelemért folyó harcban. Az első nap eredményhirdetésénél Papp István önkormányzati képviselő is gratulált a résztvevőknek és a győzteseknek. Az esemény második napján, a 16 és az 19 éves korosztály sportolói versengtek egymással. Kresák Luca az FC Hatvan U16-ban játszó csatára így látta az ellenfelek felkészültségét. – Vannak, akik nagyon erősek, de megpróbáljuk az első helyet megnyerni – mondta.  

A 16 éves korosztályban küzdő sportolók teljesítettek a legjobban a hatvani csapatok közül, ők a második helyen végeztek – mondta Ofella Zoltán az FC Hatvan elnöke. – A tizenhat évesek gyönyörűen teljesítettek a döntőben. Ők a Debrecen csapatával küzdhettek meg az első helyért, a többiek egy picit gyengébb teljesítményt nyújtottak, de a játék volt elsősorban a lényeg, és az, hogy egy ilyen magas színvonalú tornán részt vegyenek – részletezte.   

Ofella Zoltán hozzátette, a női futball egy rendkívül dinamikusan fejlődő szegmense a sportvilágnak, a hatvani játékosok pedig egyre jobbak.

A második nap eseményein Smidné Vereb Julianna is részt vett. Az önkormányzati képviselő kiemelte, hogy Hatvan széles lehetőséget biztosít a sportolóknak. – Hatvanban minden lehetőség megvan arra, hogy a fiatalok sportágat tudjanak választani maguknak, abban jók és eredményesek legyenek, Ez a női futball ágazat is úgy gondolom, hogy nagyon szép sikerek elé néz, ha ilyen szépen fejlődnek a sportolóink – mondta.

A kétnapos teremlabdarúgó torna U12-es korosztályának győztese az FTC csapata lett. Az U14-ben az egri futballisták nyertek. Az U16-ban a debreceni játékosok állhattak a dobogó legfelső fokára, az U 19-ben pedig a DVTK vitte el az első helyet. A teljes ranglista az FC Hatvan weboldalán megtalálható az alábbi linken:

Nemzetközi Leány UP Teremlabdarúgó Torna – FC Hatvan

Az első nap fotóit Rozgonyi Dezső, a második nap fotóit Albert Péter készítette.

Első nap:

Második nap: