A város két, forgalmas kijelölt gyalogos-átkelőhelynél sorfalat és piramist formálva hívták fel a gépjárművezetők figyelmét a biztonságos gyalogos közlekedés fontosságára. Az eseményen a nyári Európa bajnokságra készülő Dream Team Cheerleaders Sportegyesület Titans csapatának tagjai, valamint a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói izgalmas bemutatót adtak elő.

– A gyalogosok a legvédtelenebbek a közlekedésben, hiszen nincs rajtuk semmilyen aktív biztonsági eszköz. A gyerekek egy piramist alkotva hívják fel a figyelmet a szakszerű és szabályos közlekedési magatartásra – mondta Tomcsányi Andrea rendőr százados.

Lázár Levente kifejtette, hogy egy közlekedési baleset során nagyon súlyos sérüléseket szerezhetnek a gyalogosok, ezért fontos, hogy ők is körültekintőek legyenek.

– A gyalogosoknak is tudnia kell a közlekedési szabályokat. Az úttesten mindig, a kijelölt átkelőhelyeken, fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel sétáljunk át.  Minden esetben meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a gépjárművezetője észrevette az átkelési szándékunkat, ezt akkor láthatjuk, ha lassít – mondta Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Sánta Kornélia, már több éve sportol, és jó kezdeményezésnek tartja, hogy egy produkcióval hívják fel a figyelmet a gyalogosok biztonságos közlekedésére.

– A táncosokkal és a többi gyerekkel, szeretnénk segíteni a Hatvani Rendőrkapitányság munkáját, ugyanis fontos, hogy az egyik pontból a másikba biztonságosan eljuthassunk – részletezte Sánta Kornélia a Dream Team Cheerleaders Sportegyesület Titans csapat tagja.

A nyár, az iskolaszünet, illetve a turisztikai idény beköszöntével nagyobb számban fordulhatnak elő olyan balesetek, amelyek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeken történnek, ezért fontos, hogy fokozott figyelmet kapnak a járókelők is.

Fotó: Albert Péter