Többek között fizikai és kémiai kísérletekkel fogadták az érdeklődőket a Bajzában a nyílt napon. Ezen az alkalmon a szülők és a nyolcadik osztályos végzős diákok előtt kitárultak az osztálytermek ajtói, bemehettek a különböző tanórákra, benézhettek a nyelvi- és természettudományi laborokba. Sirkó Fédra nyolcadik osztályos tanuló édesanyjával érkezett, mindkettejüknek nagyon tetszett az iskola, úgy vélik, hogy mindenképp az első helyen jelölik meg az intézményt a felvételi lapon. Számukra a biológia és a spanyol óra volt a legérdekesebb, úgy érzik, hogy az iskola hangulata jó, a tantermek jól felszereltek és a tanárokat is szimpatikusnak találták.

Egy saját készítésű legókarral várta a nyílt napra érezőket Forró Dávid 10. d osztályos tanuló. A látványos eszközt az egyik délutáni szakkörön találta ki, melynek megépítése négy és fél óra volt.

Tóth Attiláné Deák Andrea igazgató elmondta, hogy a hagyományos tagozatok mellett emelt szintű angol és német, valamint emelt szintű informatika szakra is jelentkezhetnek. – Aki még nem tudja, hogy érettségi után hol szeretné folytatni tanulmányait azok is megbízhatnak az iskola oktatásában, biztos alapokkal fognak rendelkezni a továbbtanuláshoz. A Bajzában a továbbtanulási ráta évek óta 90% fölötti, a tavalyi évben konkrétan 97%-os volt a továbbtanulók száma – tájékoztatott az igazgató.

Karácsony Márk, a diákönkormányzat tagja szerint az iskolába azért érdemes járni, mert itt színes és változatos közösségi élet működik. A diákok szeretik az iskolai rendezvényeket, szívesen vesznek részt a farsangi és egyéb ünnepi alkalmakon.