Szombat kora este salsa flashmobot tartottak a Városháza előtt. Az össznépi táncbemutatóra sok salsarajongó eljött, de sokan voltak akik csak szemlélőként élvezték a latin ritmusokat. A program célja, a salsára és az ehhez kapcsolódó életérzésre való figyelem felhívás volt. – Évekkel ezelőtt a salsa fogalma Hatvanban maximum a fűszeres szószt jelentette. Mára ott tartunk, hogy az emberek keresik a tánctanfolyamokat, és igénylik ennek az életérzésnek az átélését – mondta Abelovszki Attila, a Salsa Mojito Tánciskola oktatója. A tánctanár hozzátette: tapasztalatai szerint nagyon könnyű az embereket egy jó kis táncba csalogatni, a latin ritmusok felpezsdítik az emberek szívét még Magyarországon is. A kubai dallamokhoz a szabadság, az életszeretet és a jókedv fogalmai társulnak. A salsa lépéseket pedig bárki könnyen elsajátíthatja.

Mi sem bizonyította ezt jobban, minthogy a Városháza előtti oroszlános szökőkút körül több tucatnyi ember hangolódott rá a forró latin ritmusokra, az arcokon a mosoly és a felszabadult jókedv volt látható.

A salsázás azonban nem ért véget a főtéren, ugyanis az este a Jam Gardenben egy fergeteges salsa partin folytatódott a világhírű Barrio Latino zenekar dallamaira.

Fotó: Nagy – Varga Roland