Lányok vették birtokba a jégpályát szombat délelőtt. Bár a jégkorong meglehetősen kemény sportnak tűnik, a gyengébbik nem képviselői is előszeretettel mutatják meg, hogyan siklanak a jégen ütővel a kezükben. Az U8, U10 és U12-es korosztály tornáján 2×10 percet játszanak, a mini szabályoknak megfelelően. – 3-3 fős csapatok vannak, plusz a kapus. Nincsenek bedobások, csak gól van, és persze az önfeledt mérkőzés öröme. Ami nagyon fontos, hogy a testjáték nem megengedett – mondta el Szőke Attila, a Hatvani Gigászok edzője.

A mostani bajnokságon négy csapat, a Hatvani Gigászok, a Szent István Általános Iskola, a Sportországi Cápák és a Ferencváros szállt küzdelembe a győzelemért. Az első mérkőzést a Gigászok és a Ferencváros csapata vívta, ahol a hazaiak bizonyultak jobbnak. Kovács Mercédesz szerint, az összeszokott játéknak köszönhetik, hogy nyerni tudtak.  Az U8 és U10-es összeállítás is pályára lépett a délelőtt folyamán.  Niki kedveli a téli sportokat, ezért választotta a jégkorongot, Bogi pedig  a bátyja unszolására kezdett hokizni, és azóta is szívesen jár az edzésekre.

A torna legfőbb célja, hogy a lányok is megszeressék ezt a sportot. A rendezvényről mindenki nyertesként térhetett haza, hiszen igazán jó hangulatú, izgalmas meccseket játszottak egymással.  A Hatvani Gigászok a héten Szerbiában is jégre lépnek, hogy nemzetközi szinten is megmutassák tehetségüket.