Novemberrel véget ért a jövő évi közösségi költségvetésbe szánt ötletek beadási határideje. A hatvaniak most javaslatokat küldhettek be, hogy ők miket fejlesztenének a városban, mire lehessen szavazni. Papírlapon és online is lehetett ötleteket beküldeni. A közösségi költségvetés annak a folyamatnak a része, ami során a város vezetése és a hatvaniak közösen dolgozva fejlesztik a települést. Korábban a hatvani konzultáció során kérték ki az itt lakók véleményét, idén tavasszal pedig 100 millió forint sorsáról szavazhattak, így ennek alapján készült el például nemrégiben egy új nyilvános illemhely a Bástya úti kondipark közelében.

Nagyon nagy számú projektötlet érkezett, aminek nagyon örülünk. Köszönjük a hatvaniaknak, hogy ilyen lelkesek és kreatívak voltak. Sok olyan ötlet van, ami a közösségibe nem fér bele, de nagyon jó iránynak tartjuk, ezért igyekszünk a jövőben beleépíteni a költségvetésbe. És nagyon sok olyan javaslat jött, amit a szakemberek megvizsgálnak, készítenek rá egy tervet, árat és ezeket majd a hatvaniak elé bocsájtjuk, hogy döntsék el ők, mit valósítsunk meg – mondta el Horváth Richárd polgármester.

A közösségi költségvetés következő fordulóját jövő tavasszal tartják, amikor már a kidolgozott konkrét ötletekről szavazhatnak a hatvaniak. Szintén online és papír alapon is le lehet majd adni a voksot és az idei évhez hasonlóan szintén 100 millió forintról dönthetnek.