Már hetek óta zajlik a kupakgyűjtés a városban. A kihelyezett szív alakú gyűjtőpontokba üdítős, mosószeres, testápolós kupakokat, tejesdoboz, sampon, balzsam, de fogkrémes tubusok kupakjait is beledobhatjuk. A gyűjtőket a Kossuth téri játszótér és az újhatvani templom közelében találják meg a támogatók.

Smidné Vereb Julianna, a Hatvani Karitatív Összefogás vezetője elmondta: óriási lendülettel kezdődött a gyűjtés és örömmel látja, hogy a hatvaniak szívükön viselik ezt az ügyet. – Kevesebb mint egy hónapja helyeztük ki a szíveket, és már több alkalommal kellett üríteni. Jelen pillanatban 20 darab csaknem 10 kilós zsák telt már meg kupakokkal. Nagyon bízom benne, hogy nem áll meg a gyűjtés és még több kupakkal gazdálkodhatunk – részletezte Smidné Vereb Julianna, a Hatvani Karitatív Összefogás vezetője.

Hozzátette, hogy mindig megadott céllal és mindig helyieknek segítenek majd a kupakok által. A jelenlegi gyűjtés a nehéz helyzetben élő hatvani Bánkúti Zoltán és családját segíti. Így egy féléven át, minden összeg, ami ezáltal jön össze, azt nekik ajánlják fel. Amikor a gyűjtőedények megtelnek, akkor a benne lévő kupakokat felvásárolják, majd ezeket újrahasznosítják, így például kukák, különböző edények, műanyag szerszámok vagy gyeprácsok készülnek belőlük.