A zománcalkotásokon és a fotókon látható fémes felületek jól kiegészítik egymást. Mindkét alkotó munkássága hemzseg a szimbólumoktól és a színek, anyagok keveredésétől. Az alkotások rendkívül részletgazdagok és aprólékos megmunkálásra utalnak.  Maldrik Gábor zománcművész és Telegdy István fotóművész közös kiállítása, a különböző textúrák harmóniáját mutatja be.  Az eseményt Bugyi István József grafikus nyitotta meg, aki elmondta ez a tárlat egy újfajta vizuális élményt nyújt az érdeklődőknek. A két művész gondolkodása is sokban hasonlít egymásra, mindemellett régóta barátok.

Maldrik Gábor új irányt mutató vegyes eljárású művei, egyfajta anyag kollázsként jelennek meg az alkotásain. Az alkotó kifejtette, hogy rengeteg dolog inspirálja a képek elkészítésében. – Ha felkelti  valami az érdeklődésem először átgondolom és megtervezem, hogyan tudnám zománcba átültetni és kivitelezni. Változó idő alatt készülnek el a munkáim és attól is függ, hogy milyen eljárással készítem őket. Általában több nap mire elkészül egy alkotásom- részletezte Maldrik Gábor zománcművész.

Telegdy István a fotózás szerelmese és fényképein gyakran jelennek meg az árnyékok játéka és a kovácsoltvas felülete. – Az egyik kedvenc témám az épületelemek fotózása, viszont balett előadásokat és színházi darabokat is szeretek fotózni.  Az Evita című musicalnek én voltam a kizárólagos fotósa és az nagyon tetszett, de a jelenlegi kiállításomban szereplő képeimre is nagyon büszke vagyok – Telegdy István fotóművész.

Hozzátette: Nem mindig egyszerű eltalálni a tökéletes szöget az épület részletek fotózásánál. Előfordul, hogy vissza kell menni a helyszínre és újra lencse végre kapni az adott témát. Az eseményt a Grassalkovich Énekegyüttes előadása tette még emlékezetesebbé.

Fotó: Bajzáth Gergő