Az ősz nemcsak érdekes író-olvasó találkozókat tartogat az érdeklődők számára az Ady Endre Könyvtárban, hanem új vetélkedők, rendszeres workshop-ok is indulnak. Szeptember 17-től például kreatív kézműves foglalkozás veszi kezdetét, az eseményre várnak minden olyan látogatót, akiket érdekelnek a kreatív elfoglaltságok, saját kézzel készített alkotások. A programot kéthetente péntek délutánonként tervezik megrendezni 17 órai kezdettel. A foglalkozásokat az Eszterlánc Kézműves Egyesület alkotói vezetik majd, alkalmanként körülbelül két órás kreatív elfoglaltsággal lehet tervezni. A program díja 2000 Ft/ alkalom, ebből biztosítja az egyesület a munkák során felhasznált anyagokat, eszközöket.

– Az első alkalommal például harisnyavirág kompozíciót fognak készíteni a résztvevők cserépfestés és dekupázsolás technikákkal. De folyamatosan alkotunk majd őszi dekorációkat, lakáskiegészítőket és készülünk a különböző ünnepekre is. Fogunk varrni, festeni és akár még a horgolást is ki lehet próbálni – részletezte Poór Éva, az Eszterlánc Kézműves Egyesület elnöke.

 

 

Az Ady Endre Könyvtár vetélkedőt is hirdet általános iskolás 7.-8. osztályos, valamint középiskolások részére. A megújult intézmény névadója tiszteletére 3 részes feladványsort állított össze, melyet a könyvtár honlapján is megtalálhatnak a jelentkezők. A feladatok között olyan részegységek vannak, mint a böngésző, totó és versfelhő. A játékra 2021. október 07-ig lehet jelentkezni, a legjobb megfejtőket pedig az Országos Könyvtári Napok egyikén, október 10-én jutalmazzák.