Szerdán Kreatív-karantén címmel kiállítás nyílt az Ady Endre Könyvtárban, az eseményen a Hegymenet klub tagjainak elmúlt másfél éves tevékeny, alkotó munkái álltak a középpontban. A Hegymenet Klub Szociális Térségi Intézmény már tíz éve működik a városban, az elmúlt másfél év azonban őket is rendkívüli kihívások elé állította a pandémia miatt. A klub tagjai ugyanis a vírushelyzet előtt rendszeresen találkoztak, különböző foglalkozásokon vettek részt együtt, a járvány azonban mindezt egyik napról a másikra megakadályozta.

– Ez az időszak megterhelő volt mind az ellátottak, a családjaik és a szociális szférában dolgozók számára is, de közös erővel túllendültünk az akadályokon. Elindult egy kreatív gondolkodás és sikerült megtalálni azt a lehetőséget, amin keresztül az online térben is elérhettük az ellátottjainkat. Ez a kiállítás tökéletesen bemutatja, hogy ha van egy  támogató közösség, akkor minden nehézség felülírható. A klub tagjai a karantén időszak alatt számos kreatív alkotást készítettek otthon, nagyon sok rajz, kézzel készített dekorációs termék és egyéb ötletes munka őrzi a karanténban töltött napok emlékét – közölte Szalánczi Zoltán, a Hegymenet Klub elnöke.

A klub tagjai műsorral is készültek, többek között a szeretetről és az esélyegyenlőségről szavaltak a közönségnek. Előadásukból az érzelmi mélység, a lelkesedés és a szorgalom tisztán áradt, a tagok mindegyike nagy örömmel állt színpadra.

A kiállítás végén bárki szemügyre vehette az alkotásokat, illetve süteménnyel is készültek a vendégek számára.

Fotó: Albert Péter