Halasi Mária Az utolsó padban című regényének főszereplőjével és érzéseivel ismerkedtek az ön- és helyismereti táborban résztvevő gyerekek a könyvtárban. Ehhez kapcsolódóan kreatív feladatokat oldhattak meg. Kiss Lizett igyekszik hasznosan tölteni a vakációban szabadidejét. Azért szereti az ilyen programokat, mert ilyenkor nem csak barátaival lehet együtt, új ismerősökre is szert tehet. Úgy fogalmazott: örömmel vesz részt a feladatokban.

A délelőtti foglalkozásokat Szűcsi Krisztina ifjúsági coach vezeti. Elmondta, főként abban tud a gyerekeknek segíteni, hogy könyveken keresztül, játékos formában fejleszti a szociális készségeiket. Hétfőn, az első napon a közösségépítés volt a fő szempont, hiszen sok fiatal úgy érkezett, hogy senkit nem ismert. – A mai napon egy sokkal súlyosabb témánk van. Azzal fogunk majd foglalkozni, hogyan tudunk segíteni egymásnak, azoknak a gyerekeknek, akik nehezebb helyzetben vannak, vagy mondjuk az osztályban peremhelyzetre kerülhetnek. Természetesen ezt az üzenetet is játékos formában, élménypedagógiai módszerrel próbálom átadni a fiataloknak – részletezte a szakember.

Vitayné Kepes Gabriella, a könyvtár igazgatóhelyettese kiemelte, hogy a tábor egy pályázati kiírásból valósult meg. – Úgy szólt, hogy olvasásnépszerűsítő, közösségformáló táborokat szervezzünk. Nagy segítsége a tábornak Szűcsi Krisztina, fontos része volt még a pályázatnak továbbá a hely- és honismeret, hogy a fiatalok megismerjék a környezetüket, ennek megfelelően délutánonként különböző programokkal készülünk nekik – foglalta össze. Így a táborozók ellátogatnak majd a Hatvany Lajos Múzeumba, a Tourinform Hatvan iroda szervez nekik „Rejtélyek Hatvanban” címmel városnéző programot, és a Kapucinus sétányra is ellátogatnak majd, ahol a méhlegelőt tekintik meg.