Tavasszal egy újdonságot vezetett be az önkormányzat: a közösségi költségvetés során a hatvaniak határozhatták meg, mire költsön a település. Szavazólapokon és az interneten is lehetett szavazni, ennek eredménye pedig már több esetben kézzel fogható. Így 100 millió forintnyi fejlesztésről döntöttek a hatvaniak.
A jövő évben is lehetőség lesz erre, azonban most abba is beleszólhatnak az itt élők, hogy mik legyenek a témák, mikről döntsön a későbbiekben a lakosság. – Az első közösségi költségvetésben arról határoztunk, hogy a járványhelyet okozta gazdasági válság miatt kieső projektek és szolgáltatások közül mit valósítsunk meg. Jövőre azonban nem erről döntünk. A hatvaniak most arra kapnak lehetőséget, hogy ne a városvezetés által szükségesnek tartott fejlesztésekben gondolkodjanak. A Közösségi Költségvetés 2022. kizárólag a hatvaniakra bízza, hogy a rendelkezésre álló 100 millió forintot a város mire használja fel – tájékoztatott a részletekről Horváth Richárd polgármester.

A javaslatokat egy szakmai csoport megvizsgálja, majd az ötletgazdákat bevonva közösen kidolgozzák a részleteket. Az ötleteket egy projektlapon keresztül lehet leadni, ezeket minden postaládába eljuttatják, de online is be lehet küldeni november 15. és november 30. között.