Az idei évben szavazólapokon lehetett arról dönteni, hogy mire költsön a város vezetése összesen 100 millió forintról. A lapon több tételt soroltak fel, itt lehetett elosztani az összeget, és a beérkezett szavazatok alapján valósították meg a beruházásokat. Akkor az utak, valamint a járdák felújítása, nyilvános WC létesítése, valamint a vadaspark fejlesztése, kerékpárúthálózat bővítése és egy tisztítógép vásárlása kapta a legtöbb szavazatot.

A következőkben azonban mindez megváltozik és még nagyobb szabadságot és beleszólási lehetőséget kapnak a hatvaniak. Elkészült egy új szórólap, amire konkrét ötleteket lehet felírni. Nincs megkötés, az ötleteket várják, így bárki tehet javaslatot arra, mit szeretne a legszívesebben fejleszteni a városban, akár a saját utcájában. Először ezeket kell beküldeni, a javaslatokat egy szakmai csoport megvizsgálja, majd az ötletgazdákat bevonva közösen kidolgozzák a részleteket róluk, és jövő évben ezekre a hatvaniak által küldött javaslatokra lehet szavazni. – Az utóbbi években a hatvaniak megtapasztalhatták, hogy semmi sem történik a fejük felett, közösen hozunk döntéseket és együtt fejlesztjük a várost. Ez a célja a közösségi költségvetésnek is. Arra biztatok mindenkit, hogy vegyen részt benne, küldje el nekünk ötleteit – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.

Az ötleteket egy projektlapon keresztül lehet leadni, ezeket most kezdik el eljuttatni a postaládákba, azokat visszaküldve lehet szavazni. Természetesen online is lehet javaslatokat tenni a kozossegikoltsegvetes.hatvan.hu oldalon. Az ötletelésre november 15. és november 30. között van lehetőség.