A Grassalkovich-kastély dísztermében gyűltek össze a cégvezetők, hogy közösen találják meg a megoldást a munkaadók és a munkavállalók között felmerülő problémákra. Horváth-Karip Krisztina foglalkoztatási tanácsadó szerint, az egyik megoldás az inaktív lakosság bevonása a munkaerőpiacra, ehhez pedig a munkaadóknak együtt kell működnie a civilszervezetekkel és a képzőintézményekkel. – Ez az első alkalom a cégek számára izgalmas, hiszen felvezetjük azokat a háttéranyagokat, amik segítenek megérteni, hogy milyen problémák merülhetnek fel. Ezt követően ők is megfogalmazhatják gondolataikat, nehézségeiket, és közösen próbálunk megoldásokat keresni ezekre – mondta. Hozzátette: ezen kívül mobilitási ösztönzőket is be kell majd vetni, hogy más térségből is idevonzzák a munkavállalókat.

Az önkormányzat is támogatja ezeket a találkozókat, hiszen az elkövetkezendő időszakban közel 2000 új munkahely jön létre Hatvanban, ez a rendezvény pedig abban próbál segíteni, hogy a munkavállalók és a munkáltatók megtalálják a közös hangot. Horváth Richárd polgármester hangsúlyozta, hogy szeretnék felmérni a helyi vállalkozók igényeit, hogy a továbbiakban a megfelelő munkaerőpiaci válaszokat tudják megfogalmazni. Ebben a folyamatban pedig az önkormányzat vállalja a katalizátor szerepét, ösztönzi a munkavállalókat és a munkáltatókat, hogy megtalálják egymást. Smidné Vereb Julianna, a Hatvani Közétkeztetési Kft. ügyvezetője mindig szívesen vesz részt ilyen jellegű előadásokon, hiszen az elmúlt években ő is tapasztalta, hogy a szakemberek hiánya miatt nehezebb megfelelő munkaerőt találni.

A fórummal egy rendezvénysorozatot szeretnének létrehozni, hogy a későbbiekben is felmérjék a munkáltatók igényeit Hatvanban.