A hatvani utcák tisztán tartásáért az ott lakók is felelősek, a lakóhelyük előtti területet kell rendben tartaniuk, ebbe beletartozik a sövények levágása, a járdák szabaddá tétele, hogy a gyalogosforgalmat ne akadályozzák, valamint az árkok takarítása is. Nem csak a magánszemélyeknek, az intézményeknek is figyelniük kell a környezetükre.

– Az üzletek és az intézmények a bejárattól számított öt méteren belül kötelesek a tisztán tartásról gondoskodni, így az eldobott szemetet is össze kell szedniük. Ez nemcsak a város, hanem az ő érdekük is – tájékoztatott Pethő Róbert, a rendészeti osztály vezetője.

Hozzátette, hogy mivel ezeket a teendőket önkormányzati rendeletben szabályozták, így aki nem tesz annak eleget, azt megbüntetik. A szabálysértés mértékétől függően 5.000-20.000 forintig terjedhet a pénzbírság összege.

Aki pedig el szeretné égetni az avart vagy a kerti hulladékot, továbbra is a meghatározott szabályok szerint teheti meg.

– Szeptember elseje és április harmincadika között, hétfői és pénteki napokon lehet égetni, reggel kilenc órától este hat óráig – mondta Pethő Róbert.

Az önkormányzat rendelete alapján, aki megszegi a tűzgyújtási szabályokat, arra bírság szabható ki.

 

Kezdőkép: archív