Március 9-én 20. alkalommal rendeztek Bajza Alapítványi Bált a Nagy Endre Rendezvényteremben. A korábbi bálok felajánlásaiból megvalósított beruházások mind hozzájárultak ahhoz, hogy a bajzás diákok esztétikusabb, kellemesebb és korszerűbb környezetben töltsék mindennapjainkat.

Az elmúlt évek során a bálok bevételéből készült el a millenniumi üvegablak, az udvar és egyes folyosószakaszok burkolata, de a befolyt összegekből korszerűsítették a hangosítást is. Az intézmény vezetősége az idei bál bevételéből szeretné idén is a diákok komfortérzetét javítani az iskolában, és a könyvtárat bővíteni, diákbaráttá tenni. Ehhez járul majd hozzá az április hatodikára tervezett I. Bajza Running futóverseny bevétele is.

A bál műsorai minden ponton kapcsolódtak a Bajzához és a bajzásokhoz: fellépett a Bajza zenekara, a B’tang együttes, illetve a bajzás tanárokból alakult tánckar, az Abbajza formáció. Egy bajzás tanítvány édesapja, Őszi Attila stand-up show-val szórakoztatta a vendégeket, továbbá Varga Kristóf és párja standard és latin-amerikai táncokat mutatott be. Ezen kívül a bajzás lányokból álló Nexus akrobatikus rock and roll formáció kápráztatta el a közönséget az est folyamán. A programra több mint 160 vendég érkezett.

Fotó: Bajzáth Gergő