Véget ért a 2018-as Hatvani nyár programsorozat, aminek keretében rendeztek állásbörzét, szlalomversenyt, strand fesztivált, volt Retro Totál, roncsderby, megünnepelték az államalapítást, a Jam Gardenben pedig minden hétvégén tartottak koncerteket. Az eltelt időszakban olyan előadók léptek fel a városban, mint: Betty Love, Krisz Rudi, Animal Cannibals, Tárkány Művek, Ismerős Arcok, Parno Graszt, Ferenczi György és a Rackajam, Hiperkarma, Csik Zenekar, Unique, Kocsis Tibi, Charlie, NB, Kerekes Band, Lóci Játszik.

Horváth Richárd polgármester a most induló Őszi Fesztivál kapcsán azt mondta: a következő hónapok kiemelkedő eseménye a Sörfesztivál lesz, ami az eddigieket is felülmúlja majd minőségben. Élő nagykoncertet ad az Irigy Hónaljmirigy és a Kowalsky meg a Vega, itt lesz Rico X Miss Mood és a Soulwave is.

Ugyanakkor már a jövő évet is tervezik: már lefixálták a 2019-es tuning és veteránautó találkozó időpontját. A megszokott koncepción túl katonai járművek, csapatszállítók is jelen lesznek, illetve a motorok után érdeklődők is megtalálják számításaikat. Autós kaszkadőr show-t tartanak, kialakítanak egy off-road pályát is. Több ezren vettek részt ezen a programom, az autók mellett a koncertek is vonzották az érdeklődőket, hiszen Majka fellépésén annyian voltak, amire korábban még nem volt példa.

A tuningot megelőzőn pedig május harmadikán egy autósmozit is tartanak a népkertben, a tervek szerint egy klasszikus magyar filmet vetítenek majd akkor.

Arra bíztatok minden hatvanit, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt ezeken a programokon. Ezek a rendezvények rólunk szólnak, nekünk szólnak és azért vannak, hogy jól érezzük magunkat városunkban. Hatvan a hatvaniaké! – zárta gondolatait a városvezető.