Hatalmas volt az érdeklődés Kovács Gábor Két part között mindörökké? könyvbemutatója iránt, a látogatókkal teljesen megtelt a könyvtár terme. A rendezvényen mindenki figyelmesen hallgatta az író szavait, és a verseket, amivel megnyitották a bemutatót. A szerző elmondta, hogy hosszú kutató munka eredménye ez a mű. A kötet csaknem tíz év tanulmányi publikációit foglalja magába.

– Főként a Liget című folyóiratban jelentek meg az alkotásaim, ami számomra egy szellemi otthont biztosít. Múlt évben jött az ötlet, hogy kiadjak egy újabb könyvet az írásaimból. Sok munka, korrigálás és hosszas szerkesztés eredménye ez a mű – részletezte Kovács Gábor filozófia-történész.

Hozzátette, hogy könyvében olyan témákkal foglalkozik, melyek egyébként is kutatási témái, mint például a magyar és nemzetközi politikai eszmetörténet. A kiadvány írója az elmúlt években több hazai és nemzetközi projekten dolgozott, és jelenleg is tagja a Magyar Tudományos Akadémia és Bibó István Szellemi Műhely eszmetörténeti kutatócsoportnak. Az eseményen lehetőség volt a Két part között mindörökké? című könyv megvásárlására is.