Az immár 23 éve működő Weiner–Szász Kamaraszimfonikusok adtak koncertet november 27-én a hatvani Nagy Endre Rendezvényteremben. A zenészek hazai és külföldi fesztiválokon is többször képviselték már a magyar zenekultúrát, most a Lesznai Anna iskola diákjaiért zenéltek. Horváth Richárd polgármester köszöntőjében kiemelte, ezt az intézményt érdemes támogatni, hiszen a lesznais tanulók a lehető legmegfelelőbb környezetben tanulhatnak a pedagógusoknak köszönhetően.

lesznai_koncert_08

lesznai_koncert_01

Ványi Lászlóné, az iskola igazgatója azt mondja, ebben az évben Lesznai Annára emlékeztek, ezért számos, a költőnőhöz kapcsolódó programmal készültek a diákoknak.

– Ellátogattunk Pestre a művésznő sírjához, a Hatvany Lajos Múzeummal közösen kézműves foglalkozásokat szerveztünk, ahol Lesznai-motívumokat dolgoztunk fel. Emellett elkészült egy Lesznai pad is, amit az iskola udvarára helyezünk majd ki, valamint egy Lesznai szobor is készül – mondta Ványi Lászlóné.

A jótékonysági koncert egyben a Lesznai Emlékév zárása is volt. Az iskola vezetősége egy emléklappal és egy bekeretezett Lesznai-motívummal köszönte meg mindazoknak a támogatást, akik segítettek a programsorozat létrejöttében.