Szombaton, a Halott Pénz zenekar koncertje előtt, az együttes frontembere, Marsalkó Dávid egy prevenciós beszélgetésben vett részt. A zenekarok a szórakoztató iparban sok impulzussal találkoznak, adott esetben a tudatmódosító szerek és a függőség is a fókuszba kerülnek. A többszörös Fonogram díjas együttes tagja elmondta: a legtöbb esetben azt látja, könnyebb nemet mondani a káros szenvedélyeknek, ha az ember igyekszik kiegyensúlyozott életet élni és tiszta fejjel megoldani a problémáit.

– Mi mindig betartjuk, hogy részegen, vagy annak közeli állapotában nem megyünk fel a színpadra. Természetesen mi is szoktunk szórakozni és fogyasztunk alkoholt is, de nagyon fontos, hogy mértékkel tesszük. Nagyon tiszteljük a közönségünket és igyekszünk példamutatóan viselkedni – részletezte Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere.

Hozzátette, mindenki életében van kísértés, nem kell hozzá zenésznek lenni, egyéni döntés, hogy ki melyik utat választja. A Halott Pénz frontembere beszélgetés közben rámutatott, hogy a drogok, a régi és új függőségek kialakulása szorosan kötődik az emberek lelki állapothoz. Adott esetben, sokat segíthet egy hosszú beszélgetés a családdal és a barátokkal. Az esemény a Célzott prevenciós programok a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében Hatvanban című projekt keretében jött létre.