Kínai operaénekesek gyülekeztek péntek délután a Kossuth téren. A fiatal tehetségek a Pillangó cukrászda előtt egy zenei flashmob bemutatóval szórakoztatták a járókelőket. A flashmob emberek előre szervezett csoportosulását jelenti, amely hirtelen jön létre valamely nyilvános helyen, a résztvevők valami szokatlant hajtanak végre, majd a csoportosulás ugyanolyan gyorsan fel is oszlik.

Szelei Orsolya elmondta, hogy a Corelli alapítvány célja a komolyzene népszerűsítése, terjesztése és a tehetséges diákok támogatása. – A héten sokat tanultak a növendékeink és mindenki szépen fejlődött. Egy hirtelen ötlet volt a fiataloktól, hogy kijönnek a városba és meglepik az embereket és énekelnek nekik – részletezte Szelei Orsolya, a Corelli – 60 Zenéért és Gyermekekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A mesterkurzus vezetője kifejtette, hogy olyan népszerű áriákkal készült a csoport, amiket a héten többször is gyakoroltak. – A zene egy nemzetközi nyelv, ez az egyetlen olyan kulturális forma, ami mindenki számára érthető. A dalok segítségével érzéseket tudnak kifejezni az énekesek, amiket átadnak a közönségnek, és reméljük, hogy örömet tudunk okozni az embereknek – mondta Hongyu Chen, a mesterkurzus vezetője.

A Kossuth téren történő rögtönzött előadásra többen is felfigyeltek és zenészek köré gyűltek. A Corelli alapítvány a jövőben is arra törekszik, hogy felhívja a figyelmet a komolyzenére és annak különböző ágaira.