Advent második hétvégéjére is színes programokkal készülnek Hatvanban. Most szombaton több koncerttel is lehet hangolódni az ünnepre. Tizenhét órától Kökény Attila ad koncertet a Kossuth téren. Az énekes 2000-ben kezdete el karrierjét, először hajókon, éjszakai bárokban zenélt, 20 éve játszik zongorán, dalait maga írja. Az igazi ismeretséget azonban a Megasztár hozta meg számára 2010-ben, ahol az év férfi hangja lett, és azóta is számos műsorban szerepelt már.

Este hat órától Tótpál Szilvia és az Üstökös Társulat karácsonyi koncertjével folytatódik a nap a Hatvani Rendezvényház Nagy Endre termében. Az opera és operetténekes rendszeresen fellép a városban, előadásait minden alkalommal nagy érdeklődés övezi. Az előadók most is nagy hangsúlyt fektetnek a megjelenésre is, hogy a dalok hangulatát még jobban átadják az érdeklődőknek.

Advent második vasárnapján pedig a Belvárosi Szent Adalbert Plébániatemplomban folytatódik az ünnepre hangolódás. Délután 4 órától Molnár Tamás vezénylésével a Grassalkovich énekegyüttes koncertjén vehetnek részt az érdeklődők, emellett az eseményen közreműködik az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola Liturgikus Gyermekkórusa, valamint Ambruzs Berill operaénekes.

Ezt követően fél hatkor Krizsán Zoltán atya meggyújtja a város adventi koszorújának második gyertyáját. A főtér most is igazi karácsonyi hangulatba burkolózott, a vásárban kürtőskalácsot, forraltbort és különféle ajándékokat lehet vásárolni, emellett a csacsikat is meg lehet látogatni, a legkisebbek pedig felülhetnek az ingyenes körhintára, továbbá fényalagúttal is készültek a kilátogatóknak. Mindezeken túl könyöklőket, asztalokat és hőgombákat is kihelyeztek, hogy mindenki kényelmesen leülhessen beszélgetni.