Az általános iskolás tanulók legrangosabb és legnépszerűbb matematika versenye az országban a Zrínyi Ilona Matematikaverseny. Heves megyében 1500 tanuló vett részt a 2-7. osztályos gyermekek megmérettetésén. Az írásbeli feladatok megyei eredményhirdetését Gyöngyösön tartották.

– A Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanulói a versenyen kiemelkedően szerepeltek, hiszen az általános iskolák közötti összetett pontversenyben (2-7. évfolyam eredményei) az Egri Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolája mögött a megyei 2. helyet szerezték meg – tájékoztatott Jagodics István, az intézmény igazgatója. Elmondta: a 4. évfolyamosok között egyéniben Rácz Máté megyei bajnok lett, (Felkészítő pedagógus: Tóth Andrásné) és eredménye alapján az országos döntőre kapott meghívást. A 4. osztályosok csapatversenyét is a Kodály nyerte, Rácz Máté, Bereczki Eliza, Csordás Márton összeállításban (Felkészítő pedagógusok: Tóth Andrásné, Borbás Katalin).

A 6. osztályosok között Horváth Ádám megyei 4. helyezést ért el (Felkészítő pedagógus: Szundiné Kiss Borbála), míg a 7. évfolyamon Király Anna szintén 4. helyezett lett (Felkészítő pedagógus: Lisztikné Iván Terézia). A rendezvényen Tóth Andrásné és Szundiné Kiss Borbála pedagógusok tehetséggondozó munkájukért külön elismerésben részesültek.