Első alkalommal rendezett városi Rubik-kocka kirakó versenyt a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola. A Szent István, a Kossuth Lajos, a Római Katolikus és a rendező iskolából összesen 22 tanuló mérte össze tudását. A diákok 2×2-es és 3×3-as kockákon mutatták meg, hogy az elmúlt hónapok gyakorlása mire volt elegendő.

Egy országos matematikaversenyen találkoztunk a Rubik-kocka kirakásával. A gyerekeknek és pedagógusoknak is megtetszett a kockások gyorsasága és tehetsége, innen jött az ötlet, hogy szervezzünk itt, az iskolában egy versenyt – mondta Borbás Katalin, a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tanárnője.

Deim Dávid elmondta, a kirakáshoz kézügyesség mellett logikára és térlátásra is szükség van, hiszen a gyakorlások alatt egy-egy lépés komoly fejtörést okoz.

A legtöbb logikai játék stratégiája egy idő után unalmassá válik, a kocka esetében azonban mindig van kihívás, ezért is választottam hobbimnak – mesélte Tóth Lili, egykori kodályos tanuló.

A díjátadón Horváth Richárd polgármester adta át a nyerteseknek járó okleveleket és nyereményeket.