Ismét a Nagy Endre Rendezvényteremben ünnepelték meg a pedagógusnapot péntek délután. Az eseményt Horváth Richárd polgármester nyitotta meg a városzászló ünnepélyes bevonultatása után. Beszédében kiemelte: a jó oktatás erejét mindig a pedagógusok adják, akik gyermekeinket lelkiismeretesen és kitartó munkával az életre nevelik. A városvezető hozzátette: egy polgáriasodott város felépítéséhez elengedhetetlen az oktatási intézményekben történő színvonalas pedagógia, hisz a gyermekekbe fektetett hittel mindig a jövőnket építjük.

A „Hatvany Irén kitüntető emlékérem – az ifjúságért” díjat is átadták a pedagógusok szakmai ünnepén. Ezt az elismerést azok kaphatják meg, akik a gyermekekért és az ifjúságért lelkiismeretesen, példaértékűen és eredményesen dolgoznak legalább tíz éve Hatvanban. Idén Tompa Gyöngyvér vehette át a megtisztelő díjat. Az elismert pszichológus, logopédus, gyógypedagógus és köznevelési szakértő az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai karán és a Debreceni Egyetem pszichológia szakán végezte tanulmányait. Jelenleg a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Hatvani Tagintézménye igazgatójaként biztosítja a hatvani és járási köznevelési intézmények magas szintű pszichológiai, logopédiai, gyógypedagógiai ellátását. – A pszichológusi szakma egy elrendeltetés, melyhez végtelen szakmai alázat és felelősségvállalás szükséges. Utam során kiváló mestereket kaptam a sorstól, és nagyon hálás vagyok minden olyan lehetőségért, amikor emberekkel foglalkozhattam, s ha tehettem, maradandót alkothattam – mondta Tompa Gyöngyvér.

Diplomaszerzésük több évtizedes jubileuma alkalmából számos pedagógus is gyémánt, arany, vas és rubin díszoklevelet vehetett át. Az ünnepségen átadták a polgármesteri jutalmakat és a pénzjutalmakat is. A rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerő oklevelei, valamint a Hatvanban végzett pedagógiai munkáért történő kitüntetések is átadásra kerültek.

A programon a Suhajda Zenekar ünnepi műsorával köszöntötték a pedagógusokat, akik erdélyi és kis-Magyarországi népzenét játszottak a közönség nagy örömére.

Fotó: Albert Péter