Új családtagokkal gyarapodott a Hatvani Vadaspark állatállománya, ugyanis nemrégiben négy kisbárány született a racka- és merinói  juhoknál. Az alig pár hetes jószágok hétről hétre egyre erősebbek és egészségesebbek. Az új jövevények fejlődését egyelőre csak a gondozók követhetik figyelemmel, látogatók még nem látták őket, hiszen november 11-e óta zárva tart az intézmény. A munkálatok azonban folyamatosak a vadasparkban, hiszen az állatok körül mindig nagyon sok tennivaló akad. Tímár Dávid, a vadaspark vezetője elmondta: az elmúlt hetekben felkészültek a télre, nagy mennyiségű leveles lucernát, szárított kukoricát és búzát táraztak be az állatok számára. – Az elmúlt időkben nagyobb volt az állatok takarmányigénye a hideg miatt, és a sok csapadék miatt is jóval több szalmát kellett alájuk hordani, hogy száraz, meleg helyen tudják átvészelni az esős időszakokat – közölte Tímár Dávid, a Hatvani Szolgáltató Kft. ágazatvezetője.

Hozzátette: nagyon bíznak a tavaszi nyitásban, azt remélik, hogy március elsejétől újra fogadhat látogatókat az állatpark. Ha így lesz, akkor jó esély van arra, hogy a vendégek nemcsak a nemrég született négy kisbárányt, hanem új jövevényeket is megcsodálhatnak, ugyanis a vízi bivalyoknál, a magyar tarka teheneknél és a kecskéknél is várnak még szaporulatot.

A tavalyi év egyébként a koronavírus-járvány ellenére is eredményes volt az állatpark életében, ugyanis 2020-ban 9580 látogató járt a vadasparkban.

Fotó: archív – Albert Péter