A nyaralás során jól eső érzés a vízparton, vagy az erdőben elővenni egy jó könyvet, amibe könnyedén belemerülünk. Lehet az krimi, humoros írás vagy tudományos mű, a hangsúly azon van, hogy mi olvasás közben gazdagodunk. A gyermekek számára válaszhatunk ismeretterjesztő és szépirodalmi művekből is. Kepes Gabriella, a gyermekkönyvtár vezetője előbbiek közül egy olyan könyvet ajánl, amivel körbekirándulhatjuk az országot. – A Tengerecki című kötet kortárs írók meséit, mondáit tartalmazza, amik hazánk egy-egy településéhez, tájegységéhez kapcsolódnak. Így könnyedén, játékosan ismerhetik meg a családok az egész országot. Mindehhez egy térkép is jár, ami pontosan megmutatja a helyeket, a mellékelt bakancslistán pedig azt lehet bejelölni, hol már jártunk – részletezte.

Mindemellett pedig a korosztálytól függően lehet lapozgató meséskönyvet kölcsönözni, de ha már tud a gyermek olvasni, több sorozat között dönthet, ilyen például Kácsor Zoltán rövid történetei. A könyvtárban külön polcon mutatják be az újdonságokat, de a sikerlistás és díjazott könyveket is kiemelt helyen kezelik. Így például akit a kedvenc ételek történetei iránt kíváncsi, elolvashatja Kalas Györgyi: Sandwich grófja és nápolyi pizza könyvét is, de Boncsér Orsolya könyvéből a fotózás alapjait is elsajátíthatják.

A felnőttek is számtalan könyv közül választhatnak a nyárra. Görög Viktória J. K Rowling, Robert Galbraith álnéven írt könyvét, a Kakukkszót ajánlja, ami egy sorozat első kötete. Itt egy nyomozópáros munkáját követhetjük végig, akik egy furfangos gyilkosságot derítenek fel.  Orhan Pamuk, A nevem piros regénye, a Nobel-díjas szerző szépirodalmi köntösbe bújtatott krimije, aminek központi témája a nyugat és a keleti találkozása. Ugyancsak a következő hónapokra ajánlja David Nicholls Mi című regényét, amiben egy házaspár európai körútra indul, de az utazás során eltávolodnak egymástól.

Nemrégiben megalakult a könyvklub is, ahol az első közös olvasmány: Émile Ajar Előttem az élet című alkotása, amiben egy 10 éves gyermek szemével láthatjuk a világot. A klub tagjai minden hónap utolsó keddjén találkoznak, amikor is kiválasztanak egy könyvet, amit a következő alkalomra elolvasnak és közösen kielemeznek.

A könyvtár a következő hónapokban nyári nyitvatartással üzemel, eszerint minden hétköznap 9 és 17 óra között várják az olvasókat, július 25 és augusztus 20 között pedig zárva tartanak.