A Hatvani Rendőrkapitányság a nyár folyamán visszatérő ellenőrzéseket tart a helyi strandfürdő területén és annak környezetében a vagyon elleni bűncselekmények megelőzése érdekében. A rendőrség kéri, hogy a strandok használatakor, szabadidős programokon nagyobb mennyiségű pénzt, drágább használati tárgyakat senki ne vigyen magával.

Kocsis Irén Mária rendőr alezredes elmondta, hogy célszerű a táskában az okmányokat, a pénztárcát, a mobiltelefont egymástól elkülönítve, a belső zsebbe vagy a táska belső rekeszeibe rakni. Az iratok pedig lehetőleg ne a pénztárcában legyenek, és a bankkártyát soha ne a hozzá tartozó PIN-kóddal együtt tárolják. – Fontos, hogy a gondtalan kikapcsolódás érdekében tegyünk meg mindent értékeink védelméért. Vagyontárgyainkat soha ne hagyjuk őrizetlenül, illetve csak a nélkülözhetetlen dolgokkal induljunk el szórakozni – részletezte Kocsis Irén Mária rendőr alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

Nyáron a strandolók és a fesztiválozók a tolvajok kiemelt célpontjai lehetnek. Éppen ezért fontos, hogy a gondtalan kikapcsolódás érdekében vagyontárgyainkat soha ne hagyjuk őrizetlenül, illetve csak a nélkülözhetetlen dolgokkal induljunk el szórakozni.