Már építjük a 20 éves a Hatvan TV kiállítást a Hatvany Lajos Múzeum emeleti termében. Egy korábbi stúdióhátteret is kihelyezünk és a 2010-es években használt stúdióját is berendezzük itt. Régi kamerákat, korabeli keverőpultot és archív adásokat is meg lehet nézni. Bele lehet pörgetni a ’90-es évek adásaiba, de idei magazinjaink is szemlézhetőek. Az elmúlt 20 év Hatvan TV-jét mutatja be ez a kiállítás, amit június 22-én nyitunk meg a Hatvany Lajos Múzeumban.

– Büszkék vagyunk arra, hogy már húsz éve működik a Hatvan TV. Bán János főszerkesztő 1998-ban azzal az elvvel indította el az első adást, hogy mindig hiteles tájékoztatást szeretnének nyújtani a hatvaniak számára. A jelenlegi csapat ezt az örökséget viszi tovább – fogalmazott Szűcs Péter, a Hatvan TV főszerkesztője.

Sokan kis televíziónak tartanak minket, most arra szeretnénk rávilágítani, hogy milyen nagy munka van egy-egy híradós anyag, vagy éppen magazin összeállítása mögött. És hogy mi, mindig a minőségre törekszünk. A készülő kiállítással pedig nem csak a múltat mutatjuk be, hanem a jelenre is fókuszálunk.

Most pénteken már több iskolás is eljött hozzánk, megnézték, hogy milyen technikával dolgozunk, kipróbálták a kamerakezelést és a híradózást. A korábbi években használt greenbox előtt is pózoltak.

A nyílt napot június 22-én, pénteken tartjuk, ehhez előzetes regisztrációhoz szükséges, amit az info@mediahatvan.hu e-mail címen lehet megtenni. A kiállítást ugyanaznap, a Hatvany Lajos Múzeumban nyitjuk meg 17 órakor.