A jó idő miatt egyre többen ragadnak botot, és mennek ki a Görbeéri tóhoz horgászni – elkezdődött az idei horgászszezon. Ezzel együtt jár, hogy a horgászoknak le kell adniuk a fogási naplót, amelyben a horgászat során kifogott halakat kell feltüntetniük. Ezek leadási határideje február 28-a. Az engedélyeket pedig már január 15-től lehet váltani a Hatvani Horgász Egyesület forgalmazó pontjain. – Aki most szeretne elkezdeni horgászni, annak horgász kártyát kell regisztrálnia, ezt az egyesületnél meg lehet tenni. Akinek van horgászvizsgája, annak nincs más dolga, minthogy állami jegyet igényel, illetve aszerint hogy hol szeretne horgászni, területi, esetleg napi jegyet vásárol. Akiknek nincs horgászvizsgájuk, azoknak havonta egy alkalommal lehetőségük van letenni, a megyeszékhelyen, Egerben. Erről bővebb információt a Hatvani Horgász Egyesület honlapján szoktunk közzétenni – tájékoztatott Gálik Tamás, az egyesület elnöke. Gálik Tamás rámutatott, egyre nő a horgászok száma, a tavalyi évben mintegy százhúsz fővel többen horgásztak. Ebben benne vannak a gyermek, a felnőtt és a nyugdíjas horgászok is.

Demény László is kihasználta a jó időt, és már a tó mellett tölti az idejét. Elmondta, már negyven éve horgászik, egy 19 kilós amur volt az eddigi legnagyobb fogása. Véleménye szerint, fontos, hogy már télen elkezdjen felkészülni a horgászatra. – Ebben az évszakban megveszem a zsinórokat, megolajozom az orsókat és alaposan átnézem a botokat, hogy tavasszal, ezzel már ne kelljen foglalkozni. Ez azért fontos, hogy amikor kapás van, nehogy elszakadjon a damil, vagy akkor derüljön ki, hogy nem jól volt megkötve a horog – részletezte.

A horgászboltokba is egyre többen térnek be, készülnek a horgászszezonra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a trendek itt is változnak, egyre népszerűbb a sporthorgászat, aminek lényege, hogy visszaengedik a halakat a tóba. Emellett a boltba betérők folyamatosan keresik a modernebb technikákat, egyre többen vásárolnak bojlizáshoz és feederbotos horgászathoz kellékeket.