Ovi-Focira gyűltek össze a gyerekek az FC Hatvan szervezésében. A Bozsik Intézményi Program keretében neveli a sport szeretetére az óvodásokat. Összesen kétszázan érkeztek a Népkerti Sporttelepre: a városból öt, Boldogról pedig további egy óvodából. – Mint az elmúlt három évben, idén is foglalkozunk az Ovi-Sporttal – kezdte Ofella Zoltán, a program elnöke, majd hozzátette: ez az első állomása az őszi eseményeknek, de a program folytatódik. Októberben Lőrinciben is megrendezik ezt a sportfesztivált az ottani gyerekeknek. Ofella Zoltán elmondta, egyre több helyre ellátogatnak, így minél szélesebb körben tudják terjeszteni a sportélményt.

Szinyei András alpolgármester megkért mindenkit a rendezvényen, küzdjön tehetsége, lelkiismerete szerint, és főként élvezze a foci minden pillanatát. Ezt követően, egy órán keresztül váltakoztak a programok. Volt itt labdavezetés, ügyességi játék, cselezés és mindent eldöntő meccsek is, ahol kiderült, kik a legjobb gólrúgók. Saska Lilián Lucának kidolgozott taktikája van: olyan trükköket vet be a játék során, hogy még a fiúkat is lecselezi. Ócsai Anna és barátnője testvériesen osztozkodtak a kapuba lőtt labdák számán. Mind a ketten ötöt-ötöt vezettek a hálóba. A gólrúgás rejtelmeit mindannyian másképp foglalták szavakba. A fiúk hangsúlyozták a védelem fontosságát is. – Mindenkit lecselezünk, kintről behozzuk a labdát, bepasszoljuk a társunknak, majd ő vissza és belőjük a kapuba – magyarázta Burgyán Benedek.

A foglalkozás végén csokoládét kaptak a gyerekek, az óvodák pedig negyvenezer forint pénzjutalomban részesültek. Emellett a mozgásra való inspirálás céljából, a Magyar Labdarúgó Szövetség további ajándékokkal támogatja a Bozsik-programban szereplő intézményeket.

Fotó: Albert Péter