Egy minden veszélyhelyzetre felkészítő beszélgetéssel indult az idei Közlekedés Biztonsági Verseny a Népkertben. A rendezvényt már több éve hagyomány jelleggel megrendezi a Hatvani Rendőrkapitányság, melyet a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság támogat. Célja, hogy a nyári szünet előtt felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására. – Fontos, hogy biciklizés közben ne hallgassunk zenét és mindig megfelelő védőfelszerelésben legyünk – mondta Pál Kitti, aki több osztálytársával együtt hallgatták az előadást.

A rendezvényt Szinyei András alpolgármester nyitotta meg, majd az általános iskolások csapatokat alkottak és több feladatban is megmérettettek. Az ügyességi pályán kerékpárral kellett végigmenni, ahol többek között szlalomban is kipróbálhatták magukat a versenyzők. Molnár Kincső Luca másodikként lépett a terepre. Elmondta: számára a poháráthelyezés volt a legnehezebb akadály.

A bicikli kötelező tartozékaival tisztában kellett lennie a diákoknak. Kurják Magor például azt is tudta, hogy a prizmán, lámpán kívül csengőre is szükség van a kétkerekűn. Tomcsányi Andrea rendőr százados hangsúlyozta: az Iskola rendőre program keretében az iskolások egész évben tanulnak a KRESZ szabályairól, ilyenkor pedig számot is adhatnak tudásukról.

A rendezvényen egy különleges születésnapi kívánságot is teljesítettek a rendőrök. Ludányi Botond Attila most ünnepelte negyedik születésnapját és az volt a vágya, hogy egy rendőrautóban utazhasson. A verseny minden résztvevője apró ajándékokat is kapott a nap végén. A Közlekedésbiztonsági Napot a Hatvani Szent István Általános Iskola nyerte.

Fotó: Albert Péter