Pénteken 16 órakor megnyitott a minden eddiginél nagyobb és fűtött sörsátor a Népkertben. A Hatvani fiúk melegítették be a közönséget a kezdéskor, zenéjükkel mulatozásra ösztönözték őket. A hivatalos megnyitón Horváth Richárd polgármester, Lestyán Balázs alpolgármester és Tarsoly Imre képviselő köszöntötte a fesztiválozókat. A program pedig idén még többet nyújt: nem csak a sátorban, körülötte is fesztivál hangulat van. Pálinka-, és gasztorudvart is kialakítottak, utóbbi helyen egy mini színpad is van, ahol autentikus népzenét játszanak. Persze most is aktívan jelen van a vidámpark: sok körhinta és különböző játék várja a szórakozni vágyókat. A Hatvani Tourinform iroda is kitelepült, ahol hatvani pólókat és a fesztivál hivatalos korsóját is meg lehet vásárolni. A legbiztosabb pedig az, ha ebbe a korsóba a Hatvany Serfőzde sörei közül csapoltatunk.

Horti Tamás is így tett, ő is kipróbálta már a hazait, s ahogy mondta: tősgyökeres hatvaniként elkötelezett a Hatvany serek mellett.

Pellek Gergő szerint „bomba jó” ez a program, de számára még meggyőzőbbek a sörök, különösképpen a Hatvany Meggyes, ami szerinte a legjobb választás, még soha nem ivott ilyen finom sört.

Voltak, akik családdal, baráti társasággal érkeztek, de egy csapat – több mint ötven fő – Pilisszentivánról jött a fesztiválra. – Mi még sosem jártunk Hatvanba, úgy gondoltuk megnézzük a várost, nagyon tetszett, pluszban ez a program is kiváló – mondta el Zomberné Fodor Margit.

Az este fő fellépője az Irigy Hónaljmirigy volt, akik több mint másfél órás, nagy, élő show-val készültek a hatvani közönségnek. A srácok ritkán lépnek fel így együtt nyolcan, de Hatvanba a legnagyobb bulijukat hozták el. Ahogy mondták: a lemezkiadásokkal egy ideje felhagytak, mivel új szelek fújnak, így inkább a klipkészítésre álltak rá. – Amikor kiválasztunk egy zenét, hogy most akkor ezt parodizáljuk, annál kritérium, hogy nagyon népszerű legyen. Csak az olyan dalokkal érdemes foglalkozni, amik nagyon karakteresek – avatott be Sipos Tamás. Sipos Péter pedig elárulta: épp nemrégiben beszéltek arról, hogy jövőre lehet, mégis kiadnának egy lemezt az eddigi népszerű Youtubon is megtalálható dalaikból.

A fesztivál szombaton is folytatódik: akkor kora délután gyermekprogramokat kínálnak, majd 17 órakor Rico X Miss Mood, 19 órakor a Soulwave, 20:30-kor pedig a Kowalsky meg a Vega lép fel.

Fotó: Albert Péter