Míg múlt héten a muskátlik terítették be a Kossuth teret (és a Közgé udvarát), addig most többféle típusú virág és egyéb növény lakta és lakja be a főteret. Most hétvégén ötödik alkalommal tartják a Kertészeti Kiállítást és Vásárt a városban. Itt pedig az egynyári és egyéb virágok mellett különféle más, különleges és hagyományos növényeket is lehet vásárolni. Ugyanakkor van minden, ami a kertépítéshez szükséges: fűnyírók, fűkaszák, locsoló- és öntözőrendszerek. Helyt kapnak a kézműves termékek is: sajtok, kolbászok, de egyedi, kézzel készült edényeket is vásárolhatunk. Előadásokkal hozták még közelebb a természetet: az év agráremberének választott Nagy László mellett Bozsik gazda is részletes szakmai tanácsadást és értekezést tartott. Bozsik József, a magyar nemzeti fajtajegyzék legnépszerűbb gyümölcseit szemléltette. Kitért arra, hogy számtalan olyan fajta van, ami megérdemelné, hogy minél többen ismerjék őket, és otthon termesszék ezeket a gyümölcsöket. Közülük is a harmat kajszit emelte ki, mivel korán érik és könnyű kezelni.

Gulyás Katalin, a város főkertésze pedig a rendezvény kapcsán azt hangsúlyozta: a városi és környékbeli termelők és vállalkozók állítanak ki. Minden évben igyekeznek újdonságokat bevonni a programba, mindemellett pedig idén is megtartják a kiskertépítők versenyét, amire a legfiatalabb természetszeretők nevezhettek.

Mindkét napon tartanak tombolasorsolást: aki vásárol itt valamit, kap egy számot, amivel ajándékot nyerhet. A Kertészeti Kiállítás és Vásár vasárnap is folytatódik.