Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Kocsis Albert Zeneiskola és a Corelli-60 Zenéért és Gyermekekért Közhasznú Alapítvány a Hatvani Országos Zeneiskolai Barokk Fesztivált a Grassalkovich-kastély dísztermében. A kétnapos rendezvény egyre nagyobb népszerűségnek örvend, az ország minden részéről érkeztek tehetséges fiatalok, idén 129 produkciót tekinthetnek meg a zene szerelmesei. – A fesztivál célja, hogy ne csak az ismert barokk hangszereken játszók – mint például a csellisták –, hanem mindenki megmutathassa tudását – mondta el Hargitai Géza, a Kocsis Albert Zeneiskola igazgatója.

A résztvevőket egy háromtagú zsűri is értékelte. Hargitai Géza kitért rá, hogy mindig figyelnek arra, hogy a zsűri sorai között legyen olyan, aki mai hangszeren játszik.

Julianna Budakalászról érkezett és furulyán játszik. Azért esett erre a választása, mert a testvérét sokszor hallotta otthon gyakorolni ezzel a hangszerrel, de a jövőben a zongorát is szívesen kipróbálná.

A Kocsis Albert Zeneiskola a jövőben a barokk fesztivál mellett egy másik országos rendezvényt is tervez, ahol a zeneirodalom összes időszakát szeretnék felölelni.