Az önkormányzat pályázati osztályán dolgozó szakemberek folyamatosan készítik elő a városi fejlesztések pályázati dokumentumait. A szociális szolgálat új épületének és az egészségház látványtervei már elkészültek. Előbbire az önkormányzat elsőként adta be a pályázatát a megyében a Területfejlesztései Operatív Program keretében. Horváth Richárd a Hatvan TV Kommentár című műsorában arról beszélt, hogy úgy tervezik meg az egyes komplex fejlesztéseket, hogy azok részegységei önállóan is pályázhatóak legyenek, így tudnak igazodni a kiírásokhoz, amellett, hogy a tervek már készen állnak a beruházásokhoz.

– Ennek a gondolkodásmódnak az egyik aktuális példája az egészségház-projekt. Ebben az esetben gyorsan reagáltunk a pályázati kiírásra, és két önállóan is hasznos épületrészre bontottuk a terveket – magyarázta Horváth Richárd.

A Sárkány közbe tervezett épületben a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat minden szolgáltatása helyet kaphat, amelyet a jövőben egy egészségházzal egészítenének ki. Tóth Ivett, a pályázati osztály vezetője közölte, hogy a hatvani önkormányzat egy kerékpárút kialakítására is pályázott. A Balassi Bálint út és Nagygombos között kapnának külön sávot a biciklisek. A beruházás egy új buszöblöt a Grassalkovich úton és nyolcvan kerékpártárolót is tartalmaz városszerte. Kiemelte, hogy formailag hibátlan dokumentumokat nyújtottak be a Területfejlesztései Operatív Program keretében, és véleménye szerint szakmailag is kiválóak a tervek. Tóth Ivett leszögezte, hogy lakossági igények alapján határozza meg az önkormányzat a pályázati célokat. – A valós szükségletek és a pályázati lehetőségek mentén olyan dokumentumokat állítunk össze, amelyek a lehető legeredményesebbek lesznek – mondta el az osztályvezető.

Az önkormányzat folyamatosan pályázik a városfejlesztési stratégiában szereplő beruházások megvalósítására.