Két kiállítás nyílt a Hatvany Lajos Múzeumban a Tavaszi Művészeti Napok keretében, melyet a Janus Pannonius Költészeti Nagydíj Alapítvány szervezett a városban. A rendezvényt Kökény Ferenc igazgató nyitotta meg, majd Tirts Tamás, az alapítvány kurátora köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Kővári Eszter Sára operaénekes előadását hallgathatták meg a látogatók.

Az egyik teremben Petőcz András művei díszítik a falakat, a vitrinekben pedig számos Tandori Dezső rajz és hozzáköthető tárgy található. A róluk elkeresztelt kiállítás a Képversek címet kapta, a két költő művei között ugyanis számos ilyen műfajú alkotás található. Petőcz András is részt vett a megnyitón, mint fogalmazott, a képvers egy régi műfaj, már időszámításunk előtt is születtek ilyen művek. – Semmi más, mint hogy van egy cím, és annak egy képi aspektusa. Ezekben van, hogy szöveg jelenik meg, van hogy csak egy jelzés. Egyfajta határeset a grafika és az irodalmi mű között. Viszont mindkettőnél hasonló inspiráció tud megjelenni – fejtette ki. A kiállításon megjelenő művek alkotói baráti kapcsolatban voltak, ahogy Petőcz András fogalmazott, sokat tanult Tandori Dezsőtől, mesterének tartja, éppen ezért több művét neki ajánlotta. Ezek is láthatóak a múzeumban, emellett Tandori Dezső egy rajza is, amelyet Petőcz Andrásról készített.

Egy másik most nyílt kiállítás is látható a múzeumban, melyben Pilinszky Jánosnak állítanak emléket. A Piliniszky művészi labirintusai címre keresztelt tárlatot az intézmény művészettörténésze, Millisits Máté rendezte be. – Pilinszky képzőművész barátai közül többeknek jelentős anyagát őrzi a Hatvany Lajos Múzeum. Így például Kondor Béla hagyatékát is. Olyan kapcsolódási pontokat kerestünk a kiállításra, amelyek összekötik Pilinszkyvel, így például a költőről készült portréját – fejtette ki a művészettörténész. Ugyanitt látható még Sík Sándor művéhez írt kritikája is.  Millisits Máté kiemelte, a kiállítás legvége az emlékezet tere, ahol versek, az emlékezés dimenziói jelennek meg. Mind a két kiállítást a költészet napjának egy felvezetőjeként rendezték meg.