Már reggel nyolc óra előtt elkezdték a terménycsomagok kiosztását a Bajza József Gimnázium és a Széchenyi István Római Katolikus Középiskola udvarán. Idén is nagyon népszerű volt a kedvezményes burgonya-, alma- és hagymavásár Hatvanban. –Nagyon jó kezdeményezésnek tartom ezt a vásárt, minden gördülékenyen ment-mondta el Pénzes Imréné.

A jogosultak 15 kilogramm burgonyát, 10 kilogramm almát és 3 kilogramm hagymát vásárolhattak egy jelképes 500 forintos áron. Horváth Richárd polgármester rámutatott, hogy ez az akció egy sikertörténet a városban. –Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel a hatvani családok vagy a nyugdíjasok terheit tudjuk csökkenteni, ezt a törekvésünket szolgálja a kedvezményes vásár is-hangsúlyozta a polgármester.

A város egy másik kiemelt akciójához, a muskátliosztáshoz hasonlóan most is utcanév szerint állhattak sorba a hatvaniak a regisztrációnál és a kedvezményre feljogosító jeggyel vehették át a terményeket. A vásárlók jól felkészültek az akcióra, volt, aki talicskával érkezett, hogy könnyebben el tudja vinni a zsákokat. A burgonya, az alma, és a hagyma is kiváló minőségű volt, erről már a helyszínen megbizonyosodtak a vásárlók. –Jó minőségűnek tűnnek első ránézésre is. Örülünk ennek a lehetőségnek, én nagyon szeretem a gyümölcsöt és az unokám is tudja, hogy napi egy alma az orvost távol tartja-fogalmazott Kalyó Istvánné.

Sokan már azt is tudták a kedvezményes vásáron, hogy mire használják fel a terményeket, például az almát. Az almás pite bizonyára egyre több család asztalán megtalálható lesz.
A kedvezményes vásár első fordulójában összesen 75 tonna burgonyát, 50 tonna almát és 15 tonna hagymát vehettek át a hatvaniak.