Átlagosan naponta kétszer vonultak segíteni a katasztrófavédelem emberei az idei évben, Hatvanban. A hivatásos tűzoltók áldozatos munkáját személyesen köszönte meg az önkormányzat képviseletében Horváth Richárd polgármester és Lestyán Balázs alpolgármester. A város vezetése előzetesen felmérte az igényeket, majd beszerezte azokat az eszközöket, amelyekre valóban szükség van. Így, a katasztrófavédelem oktatóteremébe új székek kerültek.

Ezt követően a hatvani mentőállomásra is ellátogattak. Itt szintén olyan ajándékot adtak át, amire a legnagyobb szükség volt – mondta Szabó László mentőtechnikus. – A covid helyzetben elhasználódott lélegeztetőgépet szeretnénk lecserélni egy újra, egy kicsit korszerűbbre, mint az előző volt. Úgyhogy ehhez kapunk most egy valóban nagylelkű támogatást – hangsúlyozta.

Minden évben elismeri a kéklámpások áldozatos munkáját a hatvani önkormányzat – erre hívta fel a figyelmet Horváth Richárd polgármester:

 „Mindig olyan ajándékot hozunk, amit ők kérnek, amely fontos az ő életükben. De én azt gondolom, hogy sokkal fontosabb az, amit ők tesznek értünk. Hiszen amikor baj van, akkor ők jönnek először, hogy segítsenek rajtunk, és előfordul, hogy a saját életüket is kockáztatják miattunk.”

Horváth Richárd azt is elmondta, hogy a rendőrségi dolgozókat is köszöntötték. A hatvani kapitányságra vásárlási utalványokat, valamint egy vízmelegítő berendezést vittek ajándékba.