Látványos mérkőzéseket játszottak a nők a 36. Karácsonyi Labdarúgó Kupa első napján. Tarsoly Imre, a hatvani önkormányzat sportbizottságának elnöke, az eredményhirdetéskor elmondta, hogy elszántan és lendületesen léptek pályára a hölgyek a torna összecsapásain, példaértékű meccseket láthatott a közönség. A bronzéremért a Vác VLSE és a Gyöngyösi AK játszhatott, utóbbi csapat játékosainak nyakába került a bronzérem.

A végjáték a papírformát hozta, legalábbis ami a döntőbe jutást illeti, hiszen a női futsal NB I. egyik kiváló gárdája a Hajdúböszörményi TE két csapata vívhatta a döntő összecsapást. Végül a HTE II. győzött 3-2 arányban, így már zsinórban harmadik alkalommal került Hajdúböszörménybe a női karácsonyi kupa.

– Nagyon sokat tesz Hatvan a sportág népszerűsítéséért azzal, hogy évről évre megszervezi ezt a téli tornát – vélekedett Simonyi András, a HTE vezetőedzője. Hozzátette, hogy idén kiemelkedően színvonalas mérkőzéseket játszottak a csapatok. Azt mondja, egyre jobban fejlődik országszerte a női futsal, amelynek példája ez a kupa is. Véleménye szerint a váci és a gyöngyösi csapat is kiváló játékosokból áll, de a hatvaniak is jól szerepeltek. Kiemelte: egy jó menedzsmenttel néhány év alatt meghatározó csapat lehet a Hatvan.

A torna legjobb kapusa a váci Erdei Boglárka lett, a gólkirálynői címet pedig a hajdúböszörményiek kiválósága, Pádár Anita érdemelte ki. A legsportszerűbb csapat címet a Vác VLSE kapta.

Hétfőtől három napon át a férfi csapatok mérkőznek meg a kupáért.

Korábban írtuk:

Az Amazon SE fölényes győzelmével és Tolnai Éva „mesternégyesével” indult a 36. Karácsonyi Labdarúgó Kupa a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében.

Az idei torna rendhagyó módon a női csapatok szereplésével kezdődött. Az első játéknapon eldől a hölgyek között, melyik gárda hódítja el a Karácsony Kupát. Pacsold Attila, az FC Hatvan női szakosztályának vezetője és Ofella Zoltán a klub elnöke nyitották meg a tornát. Utóbbi hangsúlyozta, hogy dinamikusan fejlődik a női futball, amelyet helyi szinten is bizonyítanak a sportolók. Az Amazon SE és a Bujáki SC mérkőzésével vette kezdetét a játék. Az apci amazonok már a kezdőrúgástól átvették az összecsapás irányítását, jól szervezetten és lendületesen játszottak. Gólokat is rúgtak bőven. Tolnai Éva nemcsak a torna első gólját lőtte, hanem az első négy találat kötődik a nevéhez. A bujákiak küzdöttek végig és azért helyzeteik is voltak, de ezeket az Amazon SE hálóőre, Nagy Márta rendre hatástalanította, így nem volt esélye a bujáki csapatnak. A mérkőzés végén még Szívósné Bozsó Renáta is betalált, ezzel beállította az 5–0-s végeredményt.

– A Buják egy jó csapat, régen szorosabb mérkőzéseket játszottunk velük, most egyértelmű győzelmet arattunk. Úgy gondolom, ez még csak a bemelegítés volt, sokkal keményebb ellenfelek várnak még ránk – fogalmazott Szívósné Bozsó Renáta, az Amazon SE játékosa.

Hozzátette: a kupa legnagyobb esélyesének a hajdúböszörményieket tartja, saját csapatát pedig a legjobb négy közé várja a torna végén.