Véget ért a 36. Karácsony Kupa. Az utolsó játéknap is sok izgalmat tartogatott a labdarúgók és szurkolók számára egyaránt. A negyedik napon nyolc csapat küzdött a döntőbe jutásért, végül az egyenesági kieséseket követően a bronzmérkőzést a Surci-Bau Kft. a VAMAV csapatával vívta. Szabó Roland, a Surci-Bau Kft. játékosának első gólja segítette csapattársait a győzelemig, hisz a kezdeti előnyüket a meccs végéig tartani tudták, így 3:1 arányban legyőzték ellenfelüket, ami a dobogó harmadik fokáig emelte őket.

Nem volt meglepő, hogy idén is a Fortuna és Perla-X&Tech-Medical&B40 csapatai mérték össze erejüket a döntőben. Az ötödik percben megszerezte vezető gólját a címvédő csapat, így esélyessé vált, hogy ebben az évben is a Perla-X&Tech-Medical&B40 emelheti magasba a győztes kupát. A mérkőzés azonban váratlan fordulatot vett, és a félidő végére már a Fortuna futballistái bizakodhattak. Bár Berkes László bravúrosan talált hálóba a második játékrészben, ez azonban csak a szépítésre volt elég, így idén megtört a sikerszéria, és a Fortuna vehette át az elsőnek járó díjat.

– Nagy öröm számomra, hogy harminchatodik alkalommal rendezik meg a tornát, ami töretlen sikernek örvend. Gratulálok minden csapatnak, és remélem, jövőre is legalább ilyen kimagaslóan látványos mérkőzéseket láthatunk tőlük – fogalmazott Horváth Richárd polgármester.

Ofella Zoltán, a Karácsony Kupa rendezője elmondta, a sikerük titka évek óta az, hogy olyan stábbal dolgoznak, akik profi szinten vezényelik a tornát.

– Olyan labdarúgók fordulnak meg nálunk, akik sokkal magasabb szinten játszanak, mégis évről évre visszatérnek hozzánk. Úgy hiszem, ez elismerés nekünk szervezőknek is – tette hozzá.

Csemer Gyula, a győztes csapat sportolója számára óriási öröm, hogy sikerült legyőzni a címvédő csapatot. Úgy véli, a jobb fizikumnak köszönhetik az első helyet.

A torna gólkirálya címet ismét Kocsis Gergő zsebelhette be. A legjobb kapus Árvai József, a legsportszerűbb csapat pedig a VAMAV csapata lett.

Az utánpótlás is megmérettette magát. Az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola, a Szent István Általános Iskola, valamint a Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola fiataljai is megmutatták, hogy úgy tudnak futballozni, mint a nagyok. A mini tornán végül a Szent István Általános Iskola focistái bizonyultak a legjobbnak.

A döntő eredményei:

Surci-Bau Kft. –  VAMAV 3:1

Fortuna Team – Perla-X&Tech-Medical&B40 3:2