Tombol a kánikula, és a kvetkező napok sem hoznak enyhülést. A perzselőnapsütés, és magas UV index várható, ami a 10-es skálán a 7.5-es nagyon erős értéket is elérheti. Délelőtt 10 és délután 17 óra között érdemes árnyékos helyre vonulni. Életmentő lehet a folyadékfogyasztás, ehhez járul hozzá a hatvani önkormányzat is: a város két pontján is vizet osztanak a járókelőknek. Óhatvanban a posta mellett, Újhatvanban pedig a templomnál, 12 és 15 óra között bárki vehet az asztalra kihelyezett palackokból.

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy a tartósan magas hőmérséklet károsan befolyásolhatja egészségügyi állapotunkat, kiemelten veszélyes idősekre, gyermekekre és a fizikai munkát végzőkre.  A kánikulában a gépjármű belső tere akár pár perc alatt is 50-60 °C-ra melegedhet, ezért gyermeket, háziállatot ne hagyjunk az autóban. Ha valaki ezt észleli, azonnal hívja a 112-es segélyhívószámot.

A plébánia mellett pedig működik a párakapu is, ami szintén felfrissülést jelenthet. Szombaton nyit a strand, így aki igazi hűsölésre vágyik, már megteheti.