Megzenésített verseket hallhattak a Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium tanulói és az érdeklődők. A költészet napját ünnepelték a diákok, amit Magyarországon 1964 óta, április 11-én József Attila születésnapján tartanak.

Balassa Olívia szerint a versekben megtapasztalhatjuk az író érzéseit, illetve a költészetük betekintést nyújt a gondolataikba.

– Az iskolánkban olyan művészeti produkciókat mutatunk be, amik segítik a gyerekek fejlődését. A diákjaink többsége nem teheti meg, hogy önerőből ellátogasson hasonló kulturális programokra, így nagy segítség, ha az előadókat meg tudjuk hívni magunkhoz – részletezte Balassa Olívia, a Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium magyar nyelv és irodalomtanára.

Tósoki Anikó versmondó és Ács Enikő énekes-gitáros a költészet üzenetét testközelből adták át a program iránt érdeklődőknek.

Ács Enikő elmondta, hogy előadóművészi karrierje kezdetén először zenekarban énekelt, majd önállóan is fellépett és a KFT zenészei kíséreték.

– A bátyámtól kaptam az első gitárom, amin magamtól tanultam meg játszani. Később jártam zeneiskolába is, ahol sokat fejlődtem. Egyszer megzenésítettem a kedvenc versem és rájöttem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni hosszútávon is – mondta Ács Enikő énekes-gitáros előadóművész.

Tósoki Anikó kifejtette, hogy óvódás kora óta érdeklik a versek, az élete fontos részét tölti ki a költészet. Több mint hatszáz művet tud elszavalni fejből.

– Felüdülést nyújt számomra, ha verseket olvashatok és foglalkozhatok velük, olyankor mindig nagyon boldog vagyok. Az életemben több mint száz olyan vers van, amihez nagyon kötődöm – részletezte Tósoki Anikó versmondó előadóművész.

A Grassalkovich Antal Baptista Szakgimnázium rendkívül nyitott a gyermekek kulturális fejlesztésére és támogatására: legyen az filmes, irodalmi, zenés vagy művészeti program.