Klasszikus zene, könnyűzenei slágerek, népzene és filmzenék is hallhatóak voltak az Art Cafe jubileumi koncertjén a Nagy Endre Rendezvényházban.

Az együttes még 2007-ben alakult meg, azonban az eredeti felállásban utoljára 12 évvel ezelőtt játszottak együtt a zenészek – mondta a formáció alapítója. Ürmös László hozzátette, az évek alatt messzire fújta az alapító tagokat a szél, ezért a koncert megszervezése nem volt könnyű feladat. – Az egyik hegedűsünk Németországban él már évek óta. A másik hegedűsünk Kaposvárott él, én időközben Pestre kerültem. A csellistánk az egyedüli, aki hatvanban lakik. A próbákat csak úgy tudtuk megoldani, hogy húsvétkor hazajött Baranyi Béla, aki Németországban él. Mindezek után hétfőtől-csütörtökig mindennap, kőkeményen próbáltunk, azért, hogy ki tudjunk ülni a színpadra – részletezte.    

Ürmös László arról is beszélt, hogy szeretnék minden évben megszervezni az alapító tagok koncertjét. Kiemelte, az Art Cafe a megismert zenei struktúrában már csak ilyen formában lesz hallható a jövőben. A zenész elárulta, milyen gondolatok mentén szeretné új köntösbe öltöztetni az előadásokat. – Nagyon szeretném, ha egy picit összetettebb lenne a műsor. Akár még az is beleférhet, hogy olyan vendéget hívok, akivel beszélgetek és közben lesz zene is, illetve irodalom, vagy bármilyen más művészeti ág is megjelenik az előadásban – mondta. 

A zenekar vezető hozzátette, az új projekt még kezdeti fázisban van, azonban az biztos, hogy a hatvaniak nem maradnak majd Art Cafe nélkül a jövőben sem.

Fotó: Albert Péter