Már egy hete átadták a kivitelezőnek a területet, így múlt hétfőn meg is kezdődött a munka a volt cukorgyár mögött. A sportcsarnok épül, a gépek folyamatosan dolgoznak, mivel a tervek szerint októberre már állnia kell az épületnek, jövő év elejére pedig belül is minden teljesen elkészül. A sportcsarnokról tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a városházán, ahol Horváth Richárd polgármester arról beszélt: ez a projekt tűzben, lángok közt született. Utalt arra, hogy hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy megvalósuljon a sportcsarnok, és most végre elindult az építkezés. A városvezető lobbi erejének eredményeként a kormány is támogatja a létesítményt, ami 3,6 milliárd forintból jön létre és a hatvaniaknak nem kerül egy forintjukba sem. – Nagyon sok munka és kitartás van amögött, hogy most itt lehetünk. A város vezetése és a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sport Egyesület összefogásának, közös munkájának eredménye ez a projekt. A sportcsarnok egy szép és impozáns épület lesz, ami a város egy jelképévé válhat. Azon dolgozunk, hogy a hatvaniak minél előbb birtokba vehessék majd a csarnokukat – fogalmazott Horváth Richárd. Hozzátette: nem csak sportesemények, hanem egyéb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz az épület.

Antalóczy Péter ezzel kapcsolatban elmondta: a tervezésnél éppen ezt tartották szem előtt, hogy a kézilabda mellett, egyéb sportnak is otthon és helyszínt tudjon nyújtani a csarnok. – Nem az egy funkció volt a cél, hanem hogy olyan csarnok épüljön, amit át lehet alakítani más rendezvényekre is. Így például a 10 méteres belmagasság azért van, hogy nemzetközi röplabda mérkőzéseket is lehessen itt játszani – mondta a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sport Egyesület elnöke.

– Több mint 18500 négyzetméteres területen zajlik az építkezés, a csarnok alapterülete 2400 négyzetméter lesz. A férőhelyek száma 1105 darab, ebből csaknem 100 darab mobil lelátón kap helyet. Az épület háromszintes, raktárakkal, öltözőkkel, büfével, orvosi szobával és irodákkal ellátott – ezt már Eged Máté, a kivitelezést végző Variabau Kft ügyvezetője mondta.  Építenek parkolókat, kerékpártárolókat, buszmegállókat és lesz négy darab elektromos töltőállomás is. Elhangzott, hogy a terület a Zagyva árterében van, így hordalékos, feltöltött, ezért cölöpalapozást terveznek. Kitért rá: a legnagyobb kihívás az, hogy egy rekordméretű, 47 méter hosszú betontartó szerkezetet is beépítenek. Ez lesz a legnagyobb az országban.

Fotó: Albert Péter