Több városból gyűltek össze a harcművészek a Hatvani 5. Számú Általános Iskolába, hogy ismét együtt jótékonykodjanak. A 10 ezer ütés programot évekkel ezelőtt két okból hívták életre. Az egyik, hogy az elhunyt sportolókra, mesterekre, társakra emlékezzenek, a másik pedig, hogy másokon segítsenek.  – Ez a hatodik alkalom, hogy megrendeztük ezt az eseményt, két év kimaradt a vírus miatt, de most ismért sikerült összehozni. Korában már kétszer gyűjtöttünk a fogyatékkal élők nappali intézményének, nagyon örültek a felajánlásnak, így most ismét nekik szeretnénk segíteni, hogy eszközöket vásárolhassanak magukra, vagy éppen szépítsék intézményüket – részletezte Koczka Konstantin szervező.

A rendezvényt nem csak a küzdősport képviselőinek hirdetik, bárki mehet hozzájuk, aki szeretne segíteni, mindemellett egy kicsit mozogni is. Maga a 10 ezer ütés végrehajtása egy hosszan tartó folyamat. Egy mester áll ki a résztvevők elé, ő mutatja a ritmust. Egyenes ütésekkel kezdték, kétezer darab elvégzése után – ami körülbelül 50 percig tart – pihenés következett. A programra csaknem 60-an érkeztek, többek között Egerből, Gyöngyösről, Karácsondról, valamint Hatvanból és környékéből.

Simon Tímea Nóra, a rendezvény főszponzora és az általa létrehozott Szellemi Alkotóműhely tagjai adták össze a felajánlás 340 ezer forintos összegét.