A Hatvani TKD Klub első idei versenye a két naposra tervezett magyar bajnokság volt Mogyoródon még február végén. A megmérettetésen 34 klub 350 versenyzője vett részt. Az első napon a gyerek-serdülő korcsoport formagyakorlat és küzdelem versenyszámait bonyolították le.

A Hatvani TKD Klub három serdülő lány versenyzővel képviseltette magát. Varga Bíborka és Rigó Hanna formagyakorlatban is, Angeli Anna csak küzdelemben nevezett. Mindhárman kezdő (sárga öves) versenyzők. – Formában sajnos érmet nem szereztek, viszont küzdelemben Bíborka és Anna rámenősen, harcosan támadva, egyszerű, de hatékony technikákat alkalmazva végül bronzérmet nyert. Hanna elsőre megkapta a tavalyi magyar bajnokot, így kiesett – mondta Dudás Attila edző.

A verseny második napján az ifi és a felnőtt versenyzők következtek. A hatvani klubból két ifi versenyző nevezett. Kis Márk (I.dan) és Varju Vilmos (I.dan). – Márknak volt először mérkőzése, remek és kiismerhetetlen mozgásával, valamint pontos, jól időzített technikáival hozta is ezt a meccset. Három mérkőzéssel később összekerült régi, pétfürdői ellenfelével, aki megállította a további harcokban, így bronzérmet akaszthattak a nyakába. Vilmos a döntőbe jutásért heroikus küzdelemben maradt alul gödöllői ellenfelétől, végül ő is bronzéremmel térhetett haza. A két hatvani még a gödöllői ifi küzdőcsapat tagjaiként is harcolt, azonban ebben a kategóriában érmet nem szereztek – közölte Dudás Attila.

A két versenynapon a versenyzők mögött Dudás Attila (VI.dan) edző ült, illetve vasárnap segítségére volt Sőregi Kristóf (I.dan) mester.